25.03.2020
titck-vatandas-dilekce-basvurusu-hizmeti-e-devlet-kapisinda-25032020142525


Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde vatandaşlarımızın uzaktan erişim sağlayabileceği hizmetlere bir yenisini daha ekledi.

“TİTCK Vatandaş Dilekçe Başvurusu”; E-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

Söz konusu hizmet; E-Devlet portalındaki Sağlık Bakanlığı sekmesi altında yer alıyor. Sayfaya giriş yapılıyor ve başvuru formu doldurularak Kuruma dilekçe gönderiliyor.

Elektronik dilekçeler TİTCK’nın Evrak Birimine yönlendiriliyor. Bu birimden de İlgili Daire Başkanlıklarına elektronik ortamda dağıtılıyor.

Vatandaşların dilekçe başvurusunun cevabı en kısa sürede yanıtlanarak; kullanıcıların E-Devlet Kapısı üzerindeki “Başvuru Listesi”ne düşüyor.

TİTCK’nın uzaktan erişilebilen diğer hizmetleri; 

ü  Hastalarımız TİTCK’ya hekimi aracılığıyla yaptığı Endikasyon Dışı veya Yurt Dışı İlaç Kullanımı başvurularının sonucu hakkında bilgi edinmek için recetebasvuru@titck.gov.tr adresine e-posta ile ulaşabilirler.  Belgeler elektronik imzalıdır. Bilgisayardan çıktısını alıp doğrudan kullanabilirler.  E-posta gönderme imkânı bulunmayan vatandaşlarımız için ise TİTCK İLETİŞİM MERKEZİ’nin  44 44 680 numaralı hattı hizmet vermektedir. Hastalarımız, İlaç Tedarik Yönetimi Dairemizin ilgili birimine yönlendirilecektir.

ü  Eczanelerden ilacını temin edemeyen vatandaşlarımız ilac.tuketici@titck.gov.tr adresine e-posta gönderebilir. İletişim Merkezimizi (44 44 680) arayabilir.  Ayrıca; temininde güçlük çekilen ilaçlar için www.its.gov.tr adresindeki “İlacım Nerede” uygulamasından da sorgulama yapılabilir.

ü  Hastalarımız ayrıca, Kurumumuzun sosyal medya hesaplarından (Facebook, Twitter ve Instagram’da “titckgovtr” hesap adıyla yer almaktayız) gönderecekleri mesajla da ilacına erişebilmektedir.

ü  İlaç Takip Sistemi, Reçetem, Ürün Takip Sistemi, Elektronik Başvuru Sistemi ile ilgili her türlü işlem için yine TİTCK İLETİŞİM MERKEZİ’nin  44 44 680 numaralı hattından Kurumumuza ulaşabilmektedir.

ü  Vatandaşlarımız Koronavirüs ile mücadele döneminde, satın aldığı kolonya, cerrahi maske ve cerrahi eldivenin sisteme kayıtlı olup olmadığını cep telefonlarına ücretsiz indirebileceği ÜTS Mobil üzerinden kontrol edebilir. ÜTS (Ürün Takip Sistemi) Mobil, vatandaşlarımızın tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin sisteme kayıtlı olup olmadığını sorgulayabilecekleri bir uygulamadır.  Mobil uygulamada yer alan tarama alanından ürün barkodları okutulmakta ve kontrolü (marka, piyasaya çıkış tarihi, nerede üretildiği, ithal olup olmadığı ve etiket bilgileri) sağlanmaktadır. Vatandaşlarımızn güvenli ürüne erişmesini amaçlayan Sistemde ayrıca; ürünlere ilişkin şikâyet bildirimleri de yapılabilmektedir.

ü  Vatandaşlarımız ilaçlar, aşılar, geleneksel bitkisel tıbbi ürünler ile ilgili istenmeyen etkileri 0 800 314 00 08 numaralı telefonu sabit hatlardan ücretsiz arayarak bildirebilirler.  

ü  Her türlü soru, görüş ve öneri için halkla.iliskiler@titck.gov.tr adresine e-posta gönderebilir, (0312)218 39 00 numaralı telefondan Halkla İlişkiler Birimimize ulaşabilirler.

 

 

 

Galeri