14.09.2019
titck-ile-kuba-ilac-kurumu-cecmed-arasinda-mutabakat-zapti-imzalandi-14092019144334

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile Küba Devlet İlaç ve Tıbbi Cihazların Kontrol Merkezi (CECMED) arasında ilaç, aşı ve tıbbi cihazlara ilişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

Kurumlar arasında etkin bir iş birliği kanalının kurulmasını ve her iki ülkenin güvenli, etkili ve kaliteli beşerî tıbbi ürün ve cihazlara erişimini amaçlayan mutabakat zaptı,  CECMED Başkanı Dr. Rafael Perez Cristia ile TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz tarafından imza altına alındı.

Önceki gün gerçekleştirilen tören öncesi, Küba Biyoteknoloji ve İlaç Endüstrisi Kurumu (BiocubaFarma) Başkan Yardımcısı Mayda Mauri’nin de aralarında bulunduğu konuk heyet, Küba ile iş ilişkilerini geliştirmek veya kurmak isteyen ilgili sektör temsilcilerimiz ile de görüşmeler gerçekleştirdi.

Mutabakat Zaptı ile ilaç ve tıbbi cihaz alanındaki iş birliğimizi artırılacak ve iki ülke ürünlerine karşılıklı olarak daha hızlı erişim imkânı sağlanacak. Anlaşma, özellikle inovatif molekül geliştirme ve onkoloji çalışmalarında önemli tecrübeye sahip olan Küba ile karşılıklı uzman değişimi, teknoloji transferi, klinik araştırmalar konusunda bilgi paylaşımı, mevzuat alanında tecrübe paylaşımı gibi konuları da kapsıyor.

 

 

 

Galeri