29.11.2019
teb-42-olagan-buyuk-kongresi-29112019140447


Türk Eczacıları Birliği 42. Olağan Büyük Kongresi’nin açılış töreni; 28 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Törene; iktidar ve muhalefet partilerinden eczacı Milletvekilleri,  TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, İlaç ve Eczacılık Başkan Yardımcısı Dr. Ecz. Harun Kızılay, eczacılık fakültelerinin dekanları ve öğretim görevlileri, TEB Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Büyük Kongre Delegeleri, Bölge Eczacı Odası Başkan ve Yöneticileri ile sendika, meslek örgütü, sivil toplum kuruluşları ve ilaç sektöründen temsilciler katılım sağladı.

TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz konuşmasında; küresel sağlık sorunlarının ülkemizi de etkilediğini ifade etti. Eczane ekonomileri, eczacılıkta istihdam ve eczacıların mesleki rolü başlıklarının önemle üzerinde durulması gereken konular olduğunu ifade eden Gürsöz, “TİTCK olarak sorunların çözümü konusunda eczacılarımızla her daim beraber yürüyoruz. Bu üç mesele hakkında da birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kongrede; kura yöntemiyle Tasnif Kurulu’nun belirlenmesinin ardından yapılan oylama ile Büyük Kongre Başkanlık Divanı belirlendi. Büyük Kongre gündeminin geri kalan maddeleri okunarak kabul edildi. Ardından Büyük Kongre Bütçe ve Hesap Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Dilek ve Öneriler Komisyonu üyeleri seçildi.

Galeri