31.10.2019
6-turk-tip-dunyasi-kurultayi-31102019164514

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sağlık Bakanlığı'nın ev sahipliğinde, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın (TÜSEB) bilimsel desteğiyle gerçekleştirilen Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nın altıncısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Ana teması “Sağlıkta Biyoteknoloji Uygulamaları” olarak belirlenen, açılışını Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yaptığı Kurultay; Türkiye’den ve dünyadan bilim insanlarını, sağlık bakanlarını, akademisyenleri, sağlık sektörü paydaşlarını bir araya getirdi.

TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı kapsamında ülkemize gelen Kırgızistan, Moritanya, Namibya, Cibuti ve Güney Afrika’nın Sağlık Bakanları ile üst düzey katılımcılara Kurumumuzun görev alanlarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumunda, TİTCK tarafından yürütülen İTS, E Reçete, E-CTD, ÜTS gibi projeleri anlatan Gürsöz, uluslararası işbirlikleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Dr. Hakkı Gürsöz, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

“Türkiye’de Sağlık Biyoteknolojisi Paneli”nde “Biyoteknolojiik İlaçlarda Ar-Ge Ekosisteminin Durumu” üzerine bir sunum yapan Gürsöz, biyoteknolojik ilaç Ar-Ge ekosisteminin geliştirilmesi için tavsiyelerini de aktardı.

 

 

 

Galeri