21.11.2018
dunya-antibiyotik-farkindalik-haftasi-basin-toplantisi-21112018172741

Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası Basın Toplantısı Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe başkanlığında Ankara’da gerçekleştirildi. 

Toplantıya; TİTCK Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, DSÖ Türkiye Ofisi Başkanı Dr. Pavel Ursu, BM Gıda Ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, Halk Sağlığı Genel Müdürü Dr. Hüseyin İlter, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Rahmi Kılıç, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ümran Benli, Gıda Kontrol Genel Müdürü Muharrem Selçuk, Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ve Bağışıklama Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara, Türk Klinik Mikrobiyoloji Ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Canan Ağalar da katıldı. 

Prof. Dr. Emine Alp Meşe, konuşmasında “2011 yılında bin kişi başına günlük 42 birim olan antibiyotik tüketimimiz 2014 yılında 40 birime, 2017 yılında ise 35 birime gerilemiştir’” dedi. Bakanlığın Türkiye’nin dört bir yanında sürdürdüğü çalışmalardan bahsetti.

Galeri